Įdarytos cukinijos

“Eisiu shopintis, o paskui kepsiu įdarytą cukiniją“, – dienos planus pasakoju savaitgaliui išvažiuoti besiruošiančiai antrai pusei. “Tai gerai, kad manęs nebus namie“, – pajuokauja.

Įvairios įdarytos daržovės jam iš tiesų ne prie širdies. Už tai dviems damoms – man ir besisvečiuojančiai mamai – čia tobuli pietūs. O dar po sėkmingo shopingo… 🙂

Šį cukinijų receptą prieš kelias dienas radau “BBC Good Food“ ir visaip laukiau progos jį išbandyti. BBC receptai manęs dar niekada nebuvo nuvylę. Įdarytos cukinijos irgi buvo laaabai puikios. Todėl dalinuosi su jumis.

Produktai:

  • 2 cukinijos;
  • 1 svogūnas;
  • 4 skiltelės česnako;
  • 4 šviežios kiaulienos dešrelės (tiksliau, jų mėsa);
  • 100 gramų tarkuoto čederio sūrio;
  • pora saujų džiūvėsėlių;
  • sauja petražolių;
  • šlakelis alyvuogių aliejaus.

Procesas:

Cukinijas perpjaunam per pusę. Vidų išskobiam ir supjaustom mažesniais gabaliukais.

Įkaitintoje keptuvėje su alyvuogių aliejumi kelias minutes pakepinam svogūną. Tuomet sudedam smulkintą česnaką ir cukinijos gabalėlius. Kepam tol, kol suminkštėja.

Nuo dešrelių nulupam odelę, pasiliekam tik mėsytę.

Dubenyje sumaišom keptuvės turinį, dešrelių mėsą, tarkuotą čederio sūrį, džiūvėsėlius ir smulkintas petražoles. Šituo gėriu įdarom cukinijas, šaunam į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepam apie 40 minučių.

1 mintis apie “Įdarytos cukinijos

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.